Crowdfunding lijkt leven in boekhandel Donner te blazen

Met de crowdfundingscampagne ‘Donner moet blijven’ is tot nu toe 40.000 euro opgehaald. Vijf personeelsleden willen in totaal 5 ton ophalen om de overname van de boekwinkel in Rotterdam te financieren. Met 12.000 personen, die op Facebook de actie steunen, zou dit geen probleem moeten zijn.

Vijf personeelsleden van het huidige Polare Rotterdam proberen via crowdfunding voldoende kapitaal te verzamelen om de boekwinkel aan de Lijnbaan voort te kunnen zetten onder de naam Donner. Door de winkel mede in eigendom te geven aan de coöperatie willen de vijf de binding van de winkel met de stad en haar klanten versterken. Sinds zaterdag kan iedereen een aandeel kopen via het online platform Symbid. De minimale inleg bedraagt 20 euro. (…)

Ludwine Dekker van Symbid laat weten dat het bedrag is opgedeeld in twee tranches van 250.000 euro: ‘Het einddoel is daardoor reëler en komt eerder in zicht. Is de eerste tranche gehaald, kunnen de initiatiefnemers bijvoorbeeld al beginnen met het opzetten van de coöperatie.’
Lees het vervolg van dit artikel door Maurice Geluk op ErasmusJournalisten