Start2stop is dé oplossing die auto’s binnen 30 minuten groen maakt!

In 30 minuten de oplossing installeren en activeren die direct 10% op brandstofkosten en CO2 uitstoot bespaart. Dat klinkt te mooi om waar te zijn! Hoe krijg je dat voor elkaar? “Door bestaande technologie net even anders te gebruiken”, zegt Marck Mulder, oprichter van start2stop.

start2stop is zowel de naam van het bedrijf als van het product dat verkocht wordt. start2stop is een kleine unit met slimme algoritmes die de motor van de auto automatisch uitschakelt in druk verkeer, telkens wanneer dat maar kan. In en rond grote steden wordt daarmee direct 10% bespaard op CO2 en brandstof: daar is stilstaan zo’n 30% van de ritduur”, zegt Mulder.

Oftewel, bij 20.000 km per jaar en een gemiddeld verbruik van 1:10 ,bespaar je ongeveer €300 per jaar. “Bovendien wordt de voertuigvloot nog eens veel schoner, wat belangrijk is omdat in Europa maar liefst 90% van de bevolking vervuilde lucht inademt. Het is zelfs de nummer 3 doodsoorzaak”, vult Mulder aan.

start2stop heeft dus een duurzaam effect, maar jullie zijn vast niet de enige die dit heeft bedacht?

“Vreemd genoeg wel. Er is nog een bedrijf dat op een andere manier start/stop regelt (de berijder moet het zelf doen). De auto is een complex apparaat en de diversiteit in modellen is groot. Er zijn vast wel bedrijven die dit met een paar modellen zouden kunnen. Maar het gaat om schaal. Daarom richten wij ons aanvankelijk op de B2B markt omdat daar de schaaleffecten snel te behalen zijn.

Kortom wij willen graag met fleetowners, vervoerders en leasemaatschappijen om de tafel om te spreken over het verlagen van hun brandstofrekening en het verkleinen van hun milieufootprint. Dit doen we dus door hun bestaande vloot (alsnog) te verduurzamen op een manier die een lage investering vergt, snel te implementeren is èn zichzelf binnen 6 maanden terug verdient”.

Dat klinkt als een gigantische markt: ‘groen’ is dus niet langer ‘soft’ maar draait ook om geld?

“Soft is inderdaad helemaal niet het woord om start2stop te omschrijven. Onze missie is eigenlijk keihard: brandstof besparen en luchtkwaliteit verbeteren in de vervuilde grote wereldsteden. Dat vraagt om goede techniek, een goed business model, sterke partners, financiële middelen en heldere communicatie.”, legt Marck uit.

“Het was een grote uitdaging om een universele oplossing te maken die op alle merken, types en jaargang voertuigen toepasbaar is. Dat vraagt om een diepgaand begrip van voertuigelektronica en algoritmes. In het afgelopen jaar hebben we een product ontwikkeld dat snel te implementeren is en een prijs heeft die lager ligt dan die van de goedkoopste mobiele telefoon. Daarvoor moesten we kritisch zijn op ons ontwerp, de selectie van componenten en het vinden van een producent die met ons kan meeschalen van klein naar, als het goed is, heel groot. We brengen dus veel disciplines bij elkaar in een eenvoudige oplossing.”

Wat is jouw visie op “groene” verdienmodellen?

“Dat we af moeten van de term “groen”. Het is helemaal niet het doel van start2stop om een uniek ‘groen’ product te ontwikkelen: dat is de basis van waaruit ieder bedrijf zou moeten werken.”, zegt Marck.

“Ieder bedrijf zou zich af moeten vragen of de oplossing die ze bieden de wereld verbetert in sociaal of duurzaam opzicht. En zich bewust zijn van hun milieu footprint: is deze wel doorberekend in de kostprijs of wordt deze op een andere manier gecompenseerd? Zo niet, noem het dan niet groen. Als we ‘groen’ als een soort USP blijven zien dan komen we nooit vooruit. Onze oplossing helpt in ieder geval logistieke dienstverleners, koeriers en taxibedrijven om hun kosten te verlagen terwijl ze hun milieufootprint reduceren: 2 vliegen in één klap.”

Mooie visie, maar wat vindt de B2B markt daarvan? Hoe zijn de reacties?

“Zonder uitzondering is iedereen die ik spreek enthousiast over de oplossing. Het is snel uit te leggen en de voordelen spreken voor zich. De uitdaging is vervolgens om met hen tot actie te komen. Wat ik als ondernemer opmerk: dit is natuurlijk wel Nederland. We durven heel veel, vooral als de buurman het al heeft geprobeerd. Kortom we willen graag op enige schaal -samen met een bedrijf ‘met smoel’- laten zien dat het werkt en wat het oplevert”.

Marck legt uit: “Want in de meeste bedrijven geldt natuurlijk dat er op het hoogste niveau duurzaamheidsdoelstellingen zijn geformuleerd. Daar past start2stop met een beetje goede wil altijd in. Het is meer dat er vervolgens in de uitvoering elders in de organisatie altijd wel iemand is die bedenkt waarom het niet zou kunnen. Dat obstakel kun je prima overwinnen door een helder mandaat vanuit de top dat als volgt zou moeten luiden: “jongens we gaan dit –start2stop- gewoon proberen met een deel van de vloot met als doel straks onze hele (gebruikte vloot) te verduurzamen”. De bewustwording dat het probleem van de milieu impact in de huidige vloot zit is dus cruciaal. start2stop maakt de oplossing in ieder geval bijzonder laagdrempelig.

Foto dankzij Pexels.